joi, 23 octombrie 2014

O părere despre Tangle Teezer, această perie insipidă

Acum vreo doi ani, parcă (sau mai recent, nu mai rețin exact), era plină blogosfera de păreri la adresa acestei perii. Majoritatea periilor despre care se scria erau primite spre testare, dar nu o sa comentez despre asta, deși eu nu am încredere în părerea cuiva care scrie întruna laudativ despre produse primite spre testare.
Am intrat în posesia ei de-abia de vreo 2-3 luni, căci am un păr fin, care se încâlcește ușor, deci cică eu aș fi adresanta acestei perii (până atunci am fost foarte mulțumită de o perie din bambus și păr de mistreț de la Melkior, de la Olivia Garden).
Despre Tangle Teezer am citit de multe ori că:
1. „descurcă incredibiiil părul” - Nu. Nu descurca incredibil părul. Descurcă părul mai bine decât o perie obișnuită de la tarabă, dar credeți-mă că nu face ceva incredibil. E atât de neputincioasă în lucruri incredibile, încât a doua oară când am folosit-o, deja i se îndoiseră câțiva peri, deși nu aveam părul nu știu cât de încâlcit.
2. „nu trage deloooc păruul și nu îl ruuupe” - Ba da. Îl trage, ca orice altă perie, îl rupe, la fel ca orice altă perie.
3. „mi-a descurcat foarte ușor un nod încâlcit” - Asta e minciună în toată regula, Tangle Teezer nu face așa ceva. Nici măcar pieptenii aceia care se folosesc ca să descurci câlții câinilor ciobănești nu fac așa ceva. Nodurile le-am descurcat ca de obicei, cu mâna, iar apoi am pieptănat cu Tangle Teezer(care m-a tras și a descâlcit ce a rămas, cam la fel cu orice altă perie).

Un aspect care mă deranjează foarte tare la această perie este acela că se curăță foarte dificil. Am și pus poza de mai jos, ca să se vadă cum râmând reziduurile de la fixativ, spray protector etc printre perii aceia micuți și pe care îi curăț cu mult chin(poza e făcută după ce mă chinuisem niște minute să o curăț puțin, iar mai departe nu am mai avut răbdre):

În opinia mea(care nu are pretenția de adevăr absolut :) )singurele lucruri adevărate dintre toate pe care le-am auzit sunt următoarele două:
- descurcă părul ușor încâlcit mai repede decât o perie obișnuită. Repet: un păr ușor încâlcit (după ce l-ai spălat, dat cu balsam, măști și vrei să îl usuci, să zicem).
În rest, nu, nu e „o plăcere să o folosești”. E o perie banală, care trece ceva mai ușor prin păr.
- nu electrizează părul.

Tangle Teezer nu își justifică prețul (costă minim 50 lei, depinde de unde e cumpărată). Dacă ar fi fost 15 lei, ar fi fost o perie foarte ok.  15 lei consider că merită. Hai, 20 cu indulgență.
Dacă aș da timpul înapoi, nu aș mai cumpăra-o, ci mi-aș lua iar peria pe care am avut-o înainte, de la Melkior, din bambus și păr de mistreț (care costă vreo 40 lei, nu e din plastic și se comportă mai bine cu părul. Cel puțin cu al meu).

P.S. Pe site-ul Melkior nu mai găsesc peria care îmi place mie, deși în magazin am vazut-o. Totuși, cred că se gaseste cam peste tot pe unde sunt produse Olivia Garden și arată așa: link . Nu-i așa că-i frumoasă?! :P

10 comentarii:

  1. Mi-am cumparat si eu peria Tangle Teezer acum vreo aproape doi ani, tot pe baza atator reviewuri pozitive, deci nu am primit-o, dar mie chiar imi place. De atunci nu am mai folosit alta. La fel ca tine, am un par fin care se incalceste repede, si mie mi se pare ca face o treaba buna. Intr-adevar, cum zici tu, calitatile ei sunt posibil exagerate. Un nod cu siguranta nu-l va descalci, dar in rest se comporta bine. Si pe par proaspat spalat si dat cu balsam, si pe par de a doua zi, inca plin de fixativ, mi-a rupt parul (deci mi l-a rupt) dar mai putin decat alte perii.
    Si de curatat o curat cu o perie mica mica, cum sunt alea din kiturile pentru unghii.
    La a mea (si e veche de ceva timp) nu se vede ca ar ceda perii.
    Eu nu am inteles daca ai parul carliontat sau nu. Poate asta e problema. Al meu e drept.

    RăspundețiȘtergere
  2. scuze, s-a sters o portiune acolo, voiam sa zic ca se comporta bine si pe par proaspat spalat si pe par chinuit cu fixativ cu o zi in urma. Si apoi ca da, se vede ca mai rupe cateva fire de par, deci nu e exemplara, dar mai putin ca alte perii pe care le-am incercat eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar nu e o perie minune, nici nu cred ca exista asa ceva, si cred ca nici pretul nu e justificat, insa din ce am incercat eu pana acum este cea mai buna, rupe mai putin par fata de celelalte si descurca mai usor, nu am avut probeme nici cu perii sai si nici la curatare, insa suntem diferiti si e normal sa avem opinii diferite fata de produse.

    RăspundețiȘtergere
  4. pinkfloydtattoogirl , nu am parul carliontat. Pe mine chiar ma enervau exagerarile despre aceasta perie, cred ca ce am scris eu e mai realist. E o perie ok, mai buna decat cele obisnuite, dar nimic wow pt mine. Am incercat si eu sa o curat cu periuta cum zici tu, dar tot destul de greu merge. Nu imi displace total, in caz ca asta s-a inteles.

    Emilia Elena, eu din pacate sau din fericire am dat peste o perie care mi se pare mai buna decat aceasta, iar aceasta are un minus pentru ca e de plastic, am observat ca periile din lemn moale si/sau par de mistret sunt cele mai blande cu parul meu.

    RăspundețiȘtergere
  5. I totally get it, nu ma contraziceam, nici nu incerc sa ridic peria asta pe un soclu :) si mie mi s-a intamplat sa nu-mi priasca deloc anumite produse hypeuite si sa vreau sa kill it with fire. Sunt sigura ca nu e cea mai cea perie, doar ca e probabil mai buna decat ce am incercat majoritatea dintre noi , si am incetat sa mai cautam. Daca dau si eu peste cea de la Melkior, o sa o cumpar, m-ai facut curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt pro mix&match, nimic nu merge perfect, cu atat mai putin TT-ul. Mi se pare, totusi, foarte usor de curatat cu o perie de manaj, din aia mica, usor triunghiulara, cu maner si peri lungi. De cumparat din nou, nu prea cred ca o s-o fac, ii urasc aspectul si scartaitul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca nu o castigam cred ca nu o cumparam vreodata datorita pretului prea mare, mai ales ca la scurt timp m-am tuns, dar mi-a placut. Curatarea ei cred ca si eu am vorbit despre asta, daca nu atunci, in alta postare, e enervant si mai si intra apa in ea. Perii sunt in regula inca. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu o am de 4 ani si da, chiar descurca foarte bine si am par lung, des si e tocmai buna pentru el.

    In ceea ce priveste curatatul, nu te-ai informat corect, se curata foarte simplu daca pui putin sapun, dai drumul la jetul de apa peste ea si apoi folosesti o periuta mica pe lungime si latime, in miscari repetate. In 20 de secunde nu ai ce curata de ea.

    Nu stiu cum ai reusit tu sa ii strambi 2 peri dupa atat de putin timp, eu am pozat-o pe a mea dupa 4 ani si este intacta. Si da, e primita spre testare.

    O seara frumoasa.

    Andreea

    www.miu-miu.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai, ce-mi plac mie desteptele astea care vin sa-ti zica cum sta treaba de fapt. Tocmai, ca nu am chef sa stau sa pun in fiecare zi peria sub robinet si nu am nici periuta mica cu care sa scot parul din ea. Alte perii nu necesita o periuta si jet de apa pt scoaterea parului, comparativ cu care tangle teezer e mai greu de utilizat. Sper ca acum ai priceput si tu ce am vrut sa zic.
      Si da, am strambat perii pentru ca am un par aspru de oaie, nu gingas ca al tau caruia ii ajunge 4 ani o perie, ai ghicit (nici n-as folosi atata timp o perie). Adica vorbesc prostii, nu s-au indoit perii, am inventat eu, e bine asa?
      Aceasta postare exprima parerea mea despre produs, daca tie iti place, foarte bine. Mie nu.
      O seara buna si tie!

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...