sâmbătă, 25 mai 2013

DIY: Masca de păr cu ou și iaurt

Unele dintre voi știți deja că am un par foarte degradat. Mă tot uitam pe diverse siteuri zilele trecute în căutare de o mască homemade pe care să mi-o prepar și am găsit varianta asta cu ou și iaurt, care mi s-a părut interesantă. Masca este recomandată pentru părul uscat, degradat, dar și pentru părul cu mătreață și lipsit de volum. În unele locuri scria că trebuie pus doar gălbenușul din ou, în altele că doar albușul, iar eu până la urmă am pus oul întreg (știam doar că ouăle au vitamina A, în rest nu prea înțelegeam despre ce e vorba cu această mască, sinceră să fiu :)) ) . La mască se mai poate adăuga și sucul de la o lămâie, dar despre ăsta știam că e pentru strălucire, iar eu nu urmăresc momentan așa ceva. Mi-am luat o cutie mare de iaurt natural (neapărat natural, cu grăsime) și două ouă (în total 3 lei) și am început să le prepar.
Pe lungime am părul atât de degradat, încât în stare naturală (fără vreun produs aplicat) stă umflat, știți genul ăla de păr care stă umflat din cauza degradării. Îmi doream ca masca asta să mi-l mai domolească puțin. Ouă am mai avut în cap, pe vremuri, când le amestecam cu ulei de ricin, dar acum aveam ceva emoții că o să le scot greu din păr, fiindcă țin minte că am citit despre tot felul de experiențe neplăcute ale fetelor care s-au ales cu "omletă în păr".
Am amestecat compoziția foarte ușor, rezultatul semăna cu smântâna, nu-ți mai dădeai seama că sunt și ouă acolo (poza e înainte de amestec :)) ).
Am aplicat-o extrem de greu! Prima dată am încercat să o aplic frumos, cu pensula, dar după ce am murdărit toată  baia cu iaurt, am ajuns la concluzia că cel mai bine se aplică dacă stau aplecată deasupra căzii și o aplic cu mâinile (cu mănuși). Iaurtul amestecat bine cu ouă devine foarte lichid și da, curge într-una, e tare enervant. Oricum, eu cred că am pus prea mult iaurt, era ok dacă luam o cutie mică, așa o să fac data viitoare.
Apoi mi-am prins părul în vârful capului, mi-am pus o pungă peste, deasupra încă un prosop și am stat așa 20 minute (aș fi stat mai mult, dar cum ziceam, curgea într-una, mă ștergeam din 10 în 10 secunde și n-am mai suportat).
Apoi mi-am clătit părul (l-am spălat de 3 ori cu șampon și am aplicat balsam).
Da, mi-a plăcut mult cum mi-a lăsat lungimea părului și vârfurile, mai frumoase, mai ordonate. N-am observat să-i dea și vreo strălucire, dar la cât e de degradat sunt mulțumită cu faptul că mi l-a mai netezit și i-a îmbunătățit puțin aspectul.
Doua lucruri contra:
- pe păr rămâne subtil un miros de ou.
- am observat că părul mi s-a îngrășat puțin mai repede.
Dar per total sunt mulțumită și voi repeta operațiunea cu siguranță, probabil săptămânal de acum înainte, dar cu o cutie mică de iaurt și un singur ou sau cu două ouă. Investiția e de 1,6 lei, iar rezultatul în opinia mea e peste cel al unei măști din magazin (și măcar știi că pui acolo ouă și iaurt, nu cine știe ce substanțe dubioase).

Voi ați mai încercat alte rețete de măști homemade cu rezultate bune (pe lângă cea cu ulei de ricin și ulei de măsline) ? :-)

10 comentarii:

  1. Si eu stiu de ou ca este foarte bun, il pun mai ale s in vopsea. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pt parul degradat eu folosesc cu succes uleiul de cocos luat de pe iherb...pe langa faptul ca face minuni pt parul meu este si ieftin si de buna calitate..il poti alterna si cu cel de avocado-care are un miros groaznic din punctul meu de vedere...

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar ieri citeam si eu despre masti naturale pentru par si azi mi-am luat o banana:)O pisez si o s-o amestec cu ulei de masline.Sa vedem ce iese;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum spunea Anonim mai sus, uleiul de cocos este excelent pentru părul degradat. L-am luat și eu tot de pe Iherb (în jur de 10 lei am dat pe un flacon de 200 ml). Eu îl aplic o dată la trei zile inclusiv pe scalp. N-are niciun fel de miros, fiind într-o variantă lipsită de parfum.Seara îl aplic,dimineața îl spăl din cap prin două șamponări. Nu mai aplic nimic după. După 5-6 astfel de proceduri părul arată mult mai bine, devine foarte moale.

    RăspundețiȘtergere
  5. hello!

    I’m following your blog on GFC .

    Would you like to follow each other?

    I hope you’ll visit my blog too.

    xoxo
    Bea

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt fan al mastilor home-made ♡ si aceasta pare chiar buna , eu am folosit de mai multe ori ulei de masline , dar ingrasa parul cam repede

    RăspundețiȘtergere
  7. eu am folosit masca asta mult timp insa am o sugestie pentru tine: pune doar galbenusul de ou in masca si da-l inainte printr-o sita din aceea pentru strecurat ceaiul ca sa elimini invelisul galbenusului ce poate ramane in par chiar si dupa spalare

    RăspundețiȘtergere
  8. Mirosul neplacut de ou din par este dat de albus, de aceea albusul nu trebuie folosit in pastile de par.

    RăspundețiȘtergere
  9. Galbenusul se foloseste la parul gras, iar albusul la cel gras, in general, aceasta fiind o masca pentru parul degradat nici nu se pune problema de albus

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...