vineri, 25 ianuarie 2013

Șampon uscat Syoss


Deși s-a lansat prin 2011, eu abia recent l-am observat în Carrefour. Până atunci mă tot uitam după el prin DM sau alte magazine, dar nimic, parcă era șamponul-fantomă.

Mă așteptam să-l găsesc printre spume de păr și fixative, așa cum eram obișnuită cu celalte șampoane uscate în DM, dar el era printre șampoane de păr și balsamuri, undeva pe un raft de jos(nu l-aș fi văzut, dacă nu m-aș fi uitat expres după el)

14 lei am plătit pentru 200 ml de șampon. Dacă îmi place? Îl ador! Aproape că aș putea spune că pare un produs profi, atât de bune sunt rezultatele(iar eu am avut mereu o antipatie pt. Syoss). 
Dar ce pot să spun sigur este că e cu mult mai bun decât Swiss O'Parr sau Balea(îl compar doar cu acestea, căci sunt produse din aceeași categorie de preț). Țin minte că primul meu șampon uscat a fost de la Batiste, prin 2009 și am rămas mască în timp ce îl aplicam, nu-mi venea să cred ce efect avea. O reacție similară am avut și cu acest șampon, căci la 14 lei mă așteptam să fie un fel de Swiss O'Parr.

Se folosește la fel ca orice alt șampon uscat: se agită bine(neapărat) apoi se pulverizează la rădăcină. Ei spun că după pulverizare părul trebuie masat cu un prosop și pieptănat. Eu doar îl agit și pulverizez, apoi masez și tot are rezultate foarte bune! Absoarbe sebumul și dă părului volum, nu mai e fin și pleoștit și pare mai dens. În plus, nu trebuie să folosesc o cantitate mare, cum era nevoie la Swiss O'Parr, așa că o să-mi ajungă mai mult.
Bonus: miroase destul de tare și frumos a lămâie, mirosul se simte în păr și persistă! Deci dacă părul miroase a fum, acoperă și asta cu un miros de lămâie și nu cu un miros îmbâcsit de spray, ca în cazul Balea și Swiss O'Parr.

Eu de obicei la 7 dimineața ies pe ușă, iar dacă mă spăl seara pe cap, dimineața deja îmi e turtit și arată oricum, dar numai a păr curat nu. Primăvara și vara mă trezesc mai devreme să mă spăl pe cap, dar pe frigul ăsta nu prea îmi vine mie să îl usuc așa pe grabă și apoi să ies în ger. Pentru fetele care folosesc șampon uscat ocazional, nu e cine știe ce bucurie, dar eu sunt practic forțată să-l folosesc tot la două zile, iar faptul că am găsit ceva atât de bun la 14 lei, mă face foarte bucuroasă.
Nu știu cum funcționează pe un păr cu fir gros și uscat și nici pe un păr foarte murdar, ci doar pe un păr fin care suferă de îngrășat prematur – genul care trebuie spălat aproape zilnic (zic asta, căci am auzit de fete dezamăgite că „degeaba dai cu șampon uscat, a doua zi e murdar la loc” :)) ) Deci nu. Rolul șamponului uscat este de reîmprospătare, nu de a înlocui spălatul pe cap și evident că nu e totuna cu a-ți spăla părul.

LE: șamponul mi-a ajuns pentru vreo 8 utilizări :(


15 comentarii:

  1. Uite ca de samponul asta nu stiam! Chiar o sa il caut...momentan am unul de la Balea- altul decat cel cu capac verde si nu pot sa il folosesc deoarece ma intoxic de la el, are un miros atat de innecacios....pe ala sa nu il iei ;)))
    Ps: cred ca ai comentat pe blogul meu pe cont de disqus "Mi se pare mie sau deja ai incalcat primul punct de pe lista? :)))" dar nu apare pentru ca l-am dezinstalat....si nici nu stiu daca imi pot muta comentariile de pe disqus pe blogger asa ca iti raspund aici : Pai o saptamana m-am pregatit moral sa ma tin de promisiune, am facut liste cu postari, poze :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oook, sper că n-ai glumit, că îți țin evidența de acum :))
      Despre șamponul ăla Balea am mai citit că nu e bun, nu-l iau, nu-l iau. L-am găsit pe ăsta de la Syoss și nu mai îmi trebuie altul. :D

      Ștergere
    2. ;)).
      Mie ii place extrem de mult cel de la balea (cel cu capacul verde- pe asta chiar ti-l recomand

      Ștergere
    3. Știi care-i problema... că șampoanele astea uscate se termină cam repede dacă ai părul gras... poate unele țin mai mult ca celelalte, dar tot repede se termină. Sunt curioasă oare cel de la Lush fiind sub altă formă, oare ține mai mult? că dacă ține mai mult, degeaba mă mint că mai economisesc, că poate tot la banii ăia ajung cumpărându-le repetat pe astea mai ieftine ... :( mă bate gândul tare să-l iau pe ăla :-?

      Ștergere
  2. E prima data cand citesc despre acest sampon si suna foarte interesant, o sa-l caut si eu. Parul meu incepe sa se ingrase in a 2-a zi dupa spalare, adica eu ma spal duminica seara si deja marti seara nu-mi mai place cum arata iar in a 3-a seara deja il spal. Asta inseamna ca il pulverziez pe par in a doua seara si el arata ca un par spalat ????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din pacate samponul asta se gaseste mai greu, dar este alternativa: samponul Balea (din magazinele DM, am scris si despre el, dar nu e asa bun ca asta). Da, il pulverizezi la radacina de la distanta si iti reimprospateaza parul, nu arata chiar proaspat spalat, dar absoarbe sebumul si imbunatateste vizibil starea lui, arata aproape curat.

      Ștergere
    2. Aaa super :) O sa caut si eu...sa vedem ce gasesc :(

      Ștergere
  3. Super..doar ca eu nu il gasesc..poti sa imi spui de la ce supermarket l-ai luat?? Mersi mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. din carrefour unirii, dar cam de un an nu l-am mai vazut nicaieri. I-am intrebat si pe cei de la Syoss pe pagina lor de facebook si mi-au zis ca se gaseste in Real, dar nu se gaseste nici acolo, eu nu l-am mai vazut pe niciunde.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aura, am cautat samponul uscat de la Syoss si in Carrefour si in Kaufland, si tot n-am dat de el; am intrebat angajatele de la Carrefour si mi-au zis ca nici n-au auzit de asa ceva.

    P.S.: locuiesc in Oradea, asa ca se poate sa nu fi ajuns produsul pana la mine in oras?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fim seriosi, alea de la Carrefour habar n-au pe ce lume traiesc, eu decat sa intreb un angajat din hypermarket, mai bine caut singura pana imi ies peri albi. :)) Nici eu nu am mai vazut samponul acesta de mai bine de un an, nu cred ca se mai se gaseste....

      Ștergere
  6. Pacat ca nu se mai gaseste... deci zici ca la DM se gasesc sampoane uscate in general?

    RăspundețiȘtergere
  7. La DM se gasesc intotdeauna trei feluri de sampoane uscate: doua de la Balea si unul de la Swiss O Par. Sampon uscat mai gasesti si la standurile Kallos.
    (despre toate am scris pe blog, o sa vezi daca dai click pe eticheta 'sampon uscat').
    Mai nou, se gasesc sampoanele uscate Batiste si in farmaciile Sensiblu. Pretul est dublu fata de al celorlalte, dar este cel mai bun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Standurile Kallos sunt de sine statatoare sau le gasesc in cadrul marilor magazine (gen Auchen)?

      Ștergere
    2. Le gasesti in diverse galerii comerciale, de obicei pe culoarul paralel cu casele de marcat ale unui hypermarket( inclusiv Auchan, Cora, depinde) sau prin tot felul de complexe din acestea mari care au haine si de toate.

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...