joi, 4 octombrie 2012

Uleiul de ricin - o minune pentru păr

Cred că mai toate fetele au auzit de uleiul de ricin. Eu aveam vreo 15 ani când mama mea a început să mă tortureze săptămânal cu o mască celebră în rândul prietenelor ei: ulei de ricin+gălbenuş de ou+petrol. Am şi acum în minte imaginea aia de la mine de acasă, cu mama despărţindu-mi părul în cărări şi aplicându-mi atentă tratamentul, în timp ce eu stăteam pe scaun şi întrebam la fiecare 30 de secunde: "Mai ai?":)) Pe vremea aceea încă se mai găsea de cumpărat petrol prin plafare, apoi nu s-a mai găsit şi timp de câţiva ani am uitat de acest tratament.


Dar acum un an şi vreo 3 luni mi-am cumpărat din nou o sticluţă de ulei de ricin. Şi de atunci îl aplic în fiecare săptămănă şi o voi face mult timp de acum înainte. Folosesc ori numai ulei de ricin, ori îl amestec din când în când cu vitamina A.
La început îl aplicam numai pe scalp cu un beţişor de urechi, consumam puţin. Nu-mi făceam mari speranţe, dar voiam să fiu perseverentă, mă gândeam că poate în timp voi vedea rezultatele. Am început să-l folosesc pe la începutul lunii iulie şi nu ştiu cum a funcţionat la altele, dar eu am văzut primele rezultate pe la jumătatea lui noiembrie, exact când eram pe punctul de a renunţa la el. Aceste rezultate constând în multeee fire noi, mici, care începeau să se ridice ca nişte antenuţe.
Până atunci n-am luat nici pastile, nu mi-am schimbat alimentaţia şi nici n-am folosit vreo grozăvie de şampon, deci uleiul de ricin avea toate meritele.
Am continuat să îl aplic, deja a trecut mai bine de un an şi firele noi apar într-una, iar cele apărute mai demult au crescut, aşa că se observă o mare diferenţă între cât de des e părul meu până unde au crescut firele noi şi cât de rar e de la jumătate în jos, unde firele nu au ajuns şi e doar părul meu vechi.
Şi nu e numai atât, dar toate firele noi sunt mai puternice şi arată mai sănătos. Eu fiind obişnuită cu un păr slăbit şi tern, m-am trezit că îmi creşte un păr frumos şi cu vitalitate.
Când aplicam doar la rădăcini, era nevoie doar de două şamponări ca să-l scot, însă părul meu tot se îngrăşa mai repede ca de obicei. Acum aplic cantităţi mai generoase(dau şi pe vârfuri) şi deşi mă chinui când trebuie să îl scot din păr(uneori e nevoie chiar de 3 şamponări), felul în care arată părul meu după, îmi dovedeşte că merită efortul de a-l ţine pe cap o noapte pe săptămână(se poate ţine şi 3-4 ore, dar eu de obicei mă spăl pe cap dimineaţa devreme, aşa că prefer să îl aplic seara).

Cumpăram ulei de ricin de la firma Solaris - care avea 30 ml şi se consuma repede, apoi luam de la TIS farmaceutic, pentru că la TIS există şi sticluţe de 100 ml.
Însă utima dată m-a atras acesta din poză, de la Herbavita, la 50 ml, pentru că scrie pe eticheta că este 100% ulei de ricin pur, presat la rece, dar şi pentru că era ultimul de pe raft, în jurul lui fiind zeci de sticluţe de ulei de ricin de la alte firme. Am dat pe el 7 lei şi ceva, iar cel de la TIS la 100 ml costă în jur de 10 lei(pe unele siteuri chiar 8,5 lei).

Recomandat din inimă, eu nu l-aş schimba cu niciun tratament cu petroleum sau benzinoleum sau ce se mai găseşte prin comerţ. :))

Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...