marți, 8 ianuarie 2013

Produsele anului trecut


Am văzut că e foarte trendy să faci o listă cu produsele anului, aşa că bineînţeles că am făcut şi eu una, îmi plac mult clasificările şi festivităţile de premiere :-))
Să încep.

În primul rând, pentru mine descoperirea anului a fost firma românească Vivanatura, pe care am îndrăgit-o instant de la primul produs pe care l-am folosit. Toate produsele Vivanatura sunt cam în proporţie de minim 97% naturale.
Pentru ten:
Crema de faţă, demachiantul şi masca cu argilă, toate Vivanatura, sunt produsele de care nu o să mă despart decât când dă Vivanatura faliment :))

Pe tenul meu stăteau de mult nişte monstruleţi şi nişte pete mici şi inestetice(care nu se vedeau, e drept, dar ştiţi cum vedem noi în oglindă toate defectele si suferim şi de la un punct negru apărut la 2 mm stânga de sprânceană :))) ) Am folosit multe, inclusiv vestita Effaclar K de la La Roche Possay şi nimic nu s-a întâmplat până la iubita cremă de faţă pentru ten sensibil Vivanatura, care mi-a curăţat tenul foarte, foarte frumos. Nu lasă tenul deloc gras. Un tub costă cam 11 lei şi îmi ajunge câte două luni şi jumătate!
             
Poate a contat pt ten şi faptul că am folosit întreaga gamă, căci demachiantul e un alt iubit pe care l-am descoperit prin martie-aprilie. curăţă perfect, nu mă ustură ochii, e 98% natural, costă 7-8 lei. Dezavantaj(singurul): se consumă extrem de repede(are 75 ml) :( Mă ţine cam două săptămâni un tub, dacă folosesc zilnic.
Despre mască(cu argilă) nu mai zic. foarte bună, a completat perfect crema şi demachiantul.
Specific acestor produse este că sunt foarte uşoare, nici nu le simţi pe piele.
Din păcate nu au în gamă şi un produs de curăţare solubil în apă. Aşa că în această categorie câştigătorul este Gelul spumant antimicrobian de la Gerovital, e deja celebru şi iubit de multe, nu cred că mai are nevoie de o prezentare.


Pentru păr, m-am gândit dacă şamponul meu preferat a fost Subtil(Melkior) sau Vivanatura şi a câştigat Vivanatura. Şi asta nu doar pentru că e 99natural, ci pentru că îmi amintesc că nu-mi uscam părul cu phoenul când îl foloseam şi tot aveam volum, strălucire şi ţinută. Şi îmi mai amintesc şi că în acea perioadă părul şi-a îmbunătăţit mult condiţia. Rău îmi pare că în loc să l iau tot pe el, am aruncat mult mai mulţi bani nişte porcării de şampoane. costă cam 18 lei. cu două şamponări la un spălat aproape zilnic pe cap, mi-a ajuns cam 3 săptămâni şi puţin.

Keratina lichidă Anian trebuie neapărat menţionată, i se cuvin meritele pentru felul în care s-a recuperat părul meu după decolorare.

TRESemme - sprayul pentru protecţie termică. Am avut de-a lungul timpului sprayuri de protecţie termică de la Matrix, Kallos şi Balea Trend it Up(horror). Dar TRESemme e pe primul loc. Mi-a ajuns aproape un an, nu ştiu să spun cât de tare mi-a protejat părul, dar pt cineva care a folosit într-una peria rotativă Rowenta, părul meu arăta foarte bine, după vreo 8 luni cu acest spray(şi înainte să-l decolorez, evident :P). Mi-a plăcut că nu usucă părul şi îi dă o strălucire discretă. L-aş recumpăra cu drag.

Categoria măşti de păr: Placenta de la Kallos. Nu-mi venea să cred la început cât de frumos se aşeza părul meu după ce o foloseam. N-aveam nevoie nici de placă, nu mă mai chinuiam cu peria... pur şi simplu era un păr aşa cum ar trebui să fie un păr normal :)). Mai şi descurcă bine părul, e spornică şi costă vreo ...6 lei. De azi vară o am pe sora ei, Midollo, care cică e Placenta în varianta proesională. Dar nu-mi place la fel de mult, abia aştept să se termine, deşi mai am de aşteptat, căci are 1 kg :|

De machiat nu mă prea machiez, n-am nici măcar un singur fard de ochi şi nici măcar un ruj sau un lip gloss, dar folosesc rimel(însă nu m-a impresionat nimic) şi fond de ten, iar cel care m-a dat pe spate a fost un ieftinache de la Miss Sporty - So Matte - despre el citisem pe mai multe bloguri că e foaarte bine formulat, că n-are alcool, că e sublim, că nu ştiu ce, aşa că atunci când l-am văzut în cora cu 17 lei, doar nu era să-l las acolo, logic, nu? :)) E uşor, fara efect de mască, acoperă, nu contine porcarii, e  ietin. E perfect.
De când îl am, Vichy Dermablend a fost abandonat într-un colţ şi îl mai folosesc uneori doar pe post de anticearcăn(apropo, pt mine e o mare porcărie Dermablend, îmi pare rău că l-am luat).
Parfumul anului, deşi mi-au plăcut mai multe, cel care e the one se numeşte White musk libertine de la The Body Shop. Vă spun sincer că dacă mă duc în Sephora şi le iau la rând, puţine mă dau pe spate aşa cum o face parfumul ăsta de 106 lei 60 ml. Extrem de feminim, subtil şi senzual în acelaşi timp, îmi place să cred că mă defineşte :))


Astea au fost cele care mi-au plăcut cel mai mult anul ăsta. Şi dacă tot e cu dorinţe la început de an, sper din suflet ca anul viitor pe vremea asta să am în listă un şampon Lush, un produs CHI şi fondul de ten Photo Perfexion de la Givenchy. :D
La mulţi ani!

2 comentarii:

  1. Oh, doamne. Trebuie sa fac o marturisire. Oricat de toleranta m-as crede eu, am unele prejudecati si comit unele discriminari. Dar e bine ca macar recunosc, nu? Si eu descoperisem un Holy Grail cu produsele Vivanatura, mai precis cea mai buna pasta de dinti ever ("Gennadent homeopatic", parca se numea). Dupa ce am folosit cu succes cateva tuburi, am facut cateva sapaturi despre Vivanatura pe net si am gasit una sau mai multe voci care sustineau cu povestiri horror ca firma asta apartine unui personaj dubios din gruparea MISA si ca produsele sunt fabricate in conditii... mai bine nu mai povestesc. Mi s-a intors stomacul pe des, imi imaginam deja cum argila e amestecata cu pipi si pusa in tub, asa ca nu am mai putut sa cumpar nimic de la Vivanatura. Nu stiu cat e mit si cat e adevar, dar a trebuit sa "get this off my chest". Pheeew!

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) am citit si eu lucrurile alea, despre garsoniera lor din ferentari sau ceva de genul asta. Dar asta se intampla demult si marturisirile erau ale unei foste angajate, patronul nu a negat ca a fost angajata, dar evident a negat ca ar fi adevarat ce a zis si a spus ca aia e suparata ca a fost concediata.
    Dar oricum de atunci ei si-au extins firma, au schimbat multe sau poate asa imi place mie sa cred, ca au schimbat multe :)) Tare imi plac produsele lor si nu cred ca e chiar asa rau cum s-a scris, nereguli in Ro. sunt peste tot, dar chiar si in Romania cred ca le-ar fi dat cineva o amenda sa fi fost in halul ala...

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...